واهمه از قطعی گاز واحدهای صنعتی با آغاز موج سرما در کشور موجب رونق معاملات زنجیره آهن و فولاد شد. در سومین هفته آذرماه، 100 درصد عرضه آهن اسفنجی با رقابت قیمتی 21 درصدی معامله شد. همچنین میزان فروش شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس کالا به 89 درصد رسید. در واقع پس از ماهها رکود، رینگ مقاطع طویل فولادی رونق نسبی را تجربه کرد.
با وجود افزایش بهای پایه مقاطع طویل فولادی، تقاضا برای میلگرد افزایش یافت و به 113 هزار و 699 تن رسید. در نهایت 62 هزار تن میلگرد فولادی در این بازار معامله شد. میانگین نرخ فروش میلگرد در رینگ صنعتی بازار فیزیکی بورس کالا در روز چهارشنبه، 22 آذرماه، به 21 هزار و 257 تومان رسید. این موضوع باعث شد اختلاف هزار تومانی قیمت هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد و بورس کالا، تمایل خریداران برای خرید از رینگ فیزیکی را افزایش دهد.
نقش ترس از قطعی گاز در افزایش معاملات فولادی
در شرایطی که تغییری در بازار مصرف مقاطع طویل فولادی مشاهده نمیشود، نگرانی از قطعی گاز واحدهای فولادی و تاثیر آن بر قیمت محصولات نهایی، منجر به افزایش حضور متقاضیان سرمایهای و رشد حجم معاملات شد. دادههای معاملاتی بورس کالای ایران در سومین هفته آذرماه نشان میدهد که 231 هزار تن شمش فولاد با قیمت پایه 17 هزار و 850 تا 18 هزار و 627 تومان در رینگ صنعتی عرضه شد.
جهش تقاضا و افزایش نرخ فروش آهن اسفنجی در هفته گذشته، موجب تحریک تقاضا در رینگ شمش فولاد شد. این نگرانی که افزایش نرخ آهن اسفنجی منجر به گرانی شمش فولاد شود، نوردکاران را به خرید بیشتر شمش ترغیب کرد و رونق رینگ شمش را رقم زد. با این حال، کاهش 1.7 درصدی قیمت آهن اسفنجی نسبت به هفته گذشته، حجم تقاضا و معاملات شمش فولادی را امروز کاهش داده است.
اکنون این سوال مطرح است که آیا این تغییرات را میتوان اصلاح قیمتی دانست یا اینکه ناشی از موج جدید تقاضا به دلیل نگرانی از قطعی گاز است؟ سیگنالهای فعلی از کاهش این شدت خبر میدهند.
منبع: دنیای اقتصاد