احمد مرادی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، بر ضرورت سرمایه‌گذاری دولتی در توسعه زیرساخت صنعت فولاد تأکید کرد. او گفت: «صنعت فولاد ایران طی سال‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته و توانسته به ظرفیت تولید بیش از ۳۰ میلیون تن دست یابد. این در حالی است که پتانسیل افزایش تولید این صنعت به بیش از ۴۰ میلیون تن نیز وجود دارد.»

وی با اشاره به اهمیت حمایت دولت از این صنعت، افزود: «نمی‌توان انتظار داشت که این صنعت به‌تنهایی مسیر رشد و توسعه را طی کند. برخی معتقدند که دولت باید از اقتصاد خارج شود، اما چنین نگرشی نباید مانع سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مهم و توسعه‌ای مانند صنعت فولاد شود.»

مرادی تصریح کرد که دولت باید در برخی از حوزه‌ها به‌ویژه در تکمیل زنجیره تولید فولاد و پتروشیمی ورود کند. همچنین از طریق سازمان‌های توسعه‌ای، مشکلات این صنایع را برطرف سازد. وی ادامه داد: «سرمایه‌گذاری دولتی به رشد مطلوب صنعت فولاد کمک می‌کند. به‌علاوه می‌تواند نقش کلیدی در ارتقاء و پیشرفت این حوزه داشته باشد.»

مشکلات تأمین انرژی

مرادی در خصوص چالش‌های تامین انرژی در صنعت فولاد نیز گفت: «یکی از موضوعات حیاتی برای توسعه صنعت فولاد، تامین انرژی و سوخت است. تنها در سال گذشته، صنعت فولاد با خسارت ۳ میلیارد دلاری به‌دلیل عدم تأمین انرژی مواجه شد. اگر این مشکل را در سایر صنایع نیز در نظر بگیریم، زیان واردشده چندین برابر خواهد بود.»

رقابت منطقه‌ای در زیرساخت صنعت فولاد

وی با هشدار درباره افزایش رقابت در خاورمیانه گفت: «کشورهای منطقه، به‌ویژه عربستان سعودی، با سرمایه‌گذاری‌های کلان در صنعت فولاد در حال پیشی‌گرفتن از ایران هستند. برای مثال، عربستان قصد دارد ۱۲ میلیارد دلار در پروژه‌های فولادی سرمایه‌گذاری کند. این سرمایه‌گذاری در پاسخ به تقاضای داخلی و پروژه‌های عظیم ساخت‌وساز در چارچوب استراتژی تنوع اقتصادی چشم‌انداز ۲۰۳۰ صورت می‌گیرد.»

به گفته خالد المدیفر، معاون وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان، پروژه‌های کلان این کشور که از بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان است، ارزشی بیش از ۱.۳۳ تریلیون دلار دارند. چنین اقداماتی می‌تواند سهم ایران از بازار صادرات فولاد منطقه را کاهش دهد و نیاز به بازنگری در برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد ایران را افزایش دهد.

 

منبع: جهان صنعت