انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بهتازگی گزارش آمار تولید فولاد کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۲ را منتشر کرده است. براساس این گزارش، میزان تولید فولاد میانی ایران در این مدت، ۱۵ میلیون و ۴۲۲ هزار تن است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ناچیز ۰.۲ درصدی را تجربه کرده است.
وضعیت تولید محصولات فولادی در سال ۱۴۰۲
در نیمه اول امسال، تولیدکنندگان محصولات فولادی توانستند مجموع تولید خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افزایش دهند و آن را به ۱۱ میلیون و ۱۱۲ هزار تن برسانند. جزئیات تولید محصولات طویل و تخت فولادی نیز حاکی از تغییرات زیر است:
- محصولات طویل فولادی: تولیدکنندگان این دسته توانستهاند تولید را ۰.۹ درصد افزایش دهند و اکنون ۶ میلیون و ۳۵۷ هزار تن است.
محصولات تخت فولادی: تولید این محصولات نیز با رشد ۴.۷ درصدی، ۴ میلیون و ۷۵۵ هزار تن است.
در میان محصولات طویل، تولید میلگرد با کاهش ۲.۱ درصدی به ۵ میلیون و ۱۵۷ هزار تن کاهش یافت، اما تولید تیرآهن با رشد قابلتوجه ۲۵.۷ درصدی به ۷۵۴ هزار تن رسید.
در بخش محصولات تخت نیز:
- تولیدکنندگان ورق گرم موفق شدهاند تولید را ۳.۸ درصد افزایش دهند و اکنون ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تن است.
- تولید ورق سرد کاهش ۲.۴ درصدی و ورق پوششدار افزایش ۸.۹ درصدی را ثبت کرده است.
افزایش تولید آهن اسفنجی
طبق گزارش انجمن فولاد، تولیدکنندگان آهن اسفنجی توانستهاند در ششماهه نخست امسال، تولید خود را ۵.۹ درصد افزایش دهند و درحالحاضر، تولید ۱۸ میلیون و ۸۵۷ هزار تن است. این افزایش تولید در شرایطی است که سایر بخشها با روند رشد کندتری مواجه بودهاند.
توقف رشد تولید فولاد ایران
روند تولید فولاد در سال جاری نشان میدهد که میزان رشد تولید هر ماه نسبت به ماههای روندی نزولی دارد. بهعنوان نمونه:
- در سهماهه نخست، تولید فولاد رشد ۱۰.۵ درصدی داشته است.
- در چهارماهه، این رشد به ۸.۲ درصد کاهش یافته است.
- در پنجماهه، میزان رشد به ۳ درصد رسیده است.
در نهایت، آمار ششماهه نشان میدهند که تولید فولاد ایران تقریباً همسطح با سال گذشته است و عملاً روند رشد تولید متوقف شده است. این موضوع چالشی مهم برای توسعه صنعت فولاد کشور به شمار میآید.
منبع: چیلان