افزایش قیمت شمش فولاد در بنادر مختلف جهان تأثیرات چشمگیری بر قیمتهای پیشنهادی شمش فولاد صادراتی ایران در منطقه داشته است. این تغییرات بهویژه با توجه به افزایش قیمت قراضه وارداتی ترکیه و سنگآهن در هفتههای اخیر، نمود بیشتری پیدا کردهاند. در این راستا، قیمت شمش فولاد دریای سیاه به محدوده ۴۹۵ تا ۵۰۰ دلار رسید که توجه فعالان بازار را به خود جلب کرده است.
طبق گزارش پلتس، علاوه بر رشد قیمت قراضه وارداتی ترکیه، تقویت ارزش روبل نیز بهعنوان عامل دیگری برای افزایش قیمت شمش فولاد صادراتی روسیه مطرح شده است. همین مسئله، خوشبینیهایی را در مورد افزایش قیمت شمش فولاد صادراتی ایران ایجاد کرده است. گزارشهای پلتس و متال اکسپرت نشان میدهند که آخرین معامله شمش فولاد صادراتی ایران در دو هفته گذشته با قیمت ۴۷۰ دلار انجام شده است. بااینحال، قیمتهای پیشنهادی در روزهای اخیر بیشتر جنبه چانهزنی داشته و معاملات بزرگی ثبت نشدهاند.
بر اساس گزارشهای غیررسمی، قیمت پیشنهادی خریداران برای شمش فولاد صادراتی ایران در هفته گذشته با افزایش ۵ دلاری به ۴۷۵ دلار رسید. این رقم حدود ۸ درصد بالاتر از نخستین معامله مردادماه است. البته باید توجه داشت که قیمت شمش فولاد صادراتی ایران نسبت به ابتدای سال جاری کاهش چشمگیری را تجربه کرده است.
در آغاز سال جاری، هر تن شمش فولاد صادراتی ایران حتی با قیمت ۵۶۰ دلار معامله میشد. اما در ۴ ماه ابتدایی سال، بازار دچار روند نزولی شد و قیمتها کاهش قابلتوجهی داشتند. بااینحال، در ۴ ماه دوم سال بخشی از افت قیمتها جبران شد. این در حالی است که وضعیت بورس کالا متفاوت بوده و قیمت شمش فولاد در بازار داخلی تنها در آبان ماه حدود ۴ درصد کاهش یافت.
وضعیت شمش فولاد در بورس کالا
در معاملات بورس کالا، با وجود تلاشهای بازارساز برای تحریک تقاضا، قیمت شمش فولاد از کیلویی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان در اواسط شهریورماه به کیلویی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان در پایان آبانماه کاهش یافت. پایینترین قیمت ثبتشده در بورس کالا طی سال جاری، کیلویی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که به معامله ۲۱ فروردینماه برمیگردد. بااینحال، طبق پیشبینی کارشناسان بازار با ادامه روند نزولی قیمتها، این کف مهم نیز احتمالا شکسته میشود.
در حال حاضر، با توجه به قیمت فعلی شمش فولاد دریای سیاه، قیمت شمش فولاد در بورس کالا با دلار حدود ۳۸ هزار تومانی معامله میشود. این موضوع، تفاوتهای قابلتوجهی میان بازار داخلی و صادراتی ایجاد کرده است که نیازمند بررسی بیشتر توسط کارشناسان است.
منبع: ایراسین