یک فعال صنعت فولاد گفت: در صورتی که دولت قصد دارد صادرات فولاد در کشور را افزایش دهد، باید ارز نیمایی حذف شود تا سود حاصل از صادرات، نصیب تولیدکننده شود نه اینکه تمام آن به وارد کننده تعلق بگیرد.
حسین بختیاری در خصوص وضعیت ارز نیمایی فولادسازان بیان کرد: با توجه به بخشنامه اخیر دولت مبنی بر الزام صادرکنندگان فولادی به رفع تعهد صد درصد ارزی با دلار نیمایی، میتوان گفت صد درصد صادرات فولاد کشور از این طریق انجام میشود؛ اما این درحالیست که صد درصد تولید فولاد کشور با ارز نیمایی صورت نمیگیرد.
وی در ادامه اضافه کرد: در واقع امروزه در صنعت فولاد کشور، تمام مواد اولیه و قطعات یدکی با دلار نیمایی به دست تولیدکننده نمیرسد و بخشی از آن با نرخ ارز آزاد تامین میشود.
فعال صنعت فولاد معتقد است، با توجه به شرایطی که امروزه در اقتصاد کشور به وجود آمده، به نظر میرسد برداشته شدن ارز نیمایی برای صادرکنندگان فولادی به گونهای یک الزام محسوب میشود و تقدیم این ارز به واردکنندگان با نرخ نیمایی هیچ منطقی ندارد.
بختیاری در پایان با اشاره به تاثیر مثبت حذف دلار نیمایی بر صادرات فولاد خاطرنشان کرد: بنابراین در صورتی که دولت قصد دارد صادرات فولاد در کشور را افزایش دهد، باید ارز نیمایی را حذف کند تا سود حاصل از صادرات، نصیب تولیدکننده شود نه اینکه تمام آن به وارد کننده تعلق بگیرد.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی نیز ضمن سخت ارزیابی کردن شرایط صنعت فولاد کشور در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: سال ۱۴۰۳ شرایط سختتر از سال ۱۴۰۲ خواهد شد، بازارهای صادراتی خود را از دست خواهیم داد و ظرفیت ورود ارز به کشور کمتر خواهد شد.
رحام گفت: دولت میآید مقرراتی را وضع میکند که تولیدکننده باید کالای مورد نظر خود را با نرخ دلار ۶۰هزار تومان بخرد، محصول خود را تولید کند و با صرف هزینه محصول خودر را بازار صادراتی عرضه کند و بعد ارز حاصله را به دولت به نرخ دلار نیمایی بدهد که دولت هم آن دلار نیمایی را به نرخ دلار بازار آزاد به واردکننده بدهد. چرا باید دولت یک معادله ای را ایجاد بکند که خودش میداند با این رویه صادرات کشور را نابود می کند؟