محمد خالوندی، مدیر بازرگانی جهان فولاد غرب در گفتگو با خبرنگار آهن نیوز مهمترین دلیل بهمریختگی بازار آهن را عرضههای اعتباری عنوان کرده است.
مدیر بازرگانی جهان فولاد غرب در این زمینه توضیح داده است: برخی شرکتهای واسطهای با عنوان شرکتهای بازرگانی با دریافت میلیاردها تومان ال سی از بانک، بدون کمترین تخصصی در زمینه فولاد، وارد بورس کالا شده و اقدام به خرید محصولات فولادی میکنند.
خالوندی افزود: این شرکتهای واسطهای با استفاده از این اعتبار، چند هزار تن میلگرد خریداری میکنند و با قیمتی پایینتر از نرخ بورس کالا در بازار عرضه می کنند و با این کار دوباره نقدینگی خود را بدست می آورند.
مدیر بازرگانی جهان فولاد غرب تصریح کرد: در واقع این شرکتهای واسطهای، ال سی ها (حواله های اعتباری) را با فروش زیر قیمت بازار، تبدیل به پول نقد کرده و همین اقدام آنها منجر به بهم ریختگی بازار میشود.
به گفته وی شاید عرضههای اعتباری در برخی مواقع به مصرفکننده کمک کمی کند اما سود بیشتر آن برای دلالان است.
مدیر بازرگانی جهان فولاد غرب معتقد است اگر عرضه نقدی باشد حتی دلالی هم که با نرخ ۲۲ هزار تومان میلگرد را در بورس خرید کرده، حاضر نیست زیر قیمت بازار بفروشد. در نتیجه یک تعادل در بازار ایجاد شده و تولیدکننده نیز به فعالیت تولیدی خود بدون ضرر ادامه میدهد.
وی در پاسخ به این پرسش که اتفاقا برخی از بازاریان دلیل رکود موجود در بازار را عدم وجود نقدینگی ذکر کرده و عرضههای اعتباری را راه حل رونق در بازار میدانند، گفت: بنده از منظر تولیدکننده به موضوع نگاه میکنم و معتقدم عرضههای اعتباری بیشترین ضربه را به تولیدکنندگان وارد میکند.
خالوندی در ادامه در رابطه با احتمال دپو میلگردهایی که بدون متقاضی در بورس به کارخانه برگردانده میشود، گفت: تولیدکننده اصلا نقدینگی ندارد که توان دپو داشته باشد.
مدیر بازرگانی جهان فولاد غرب خاطرنشان کرد: اینطور نیست که تمام حجم عرضه شده در انبار تولیدکننده، موجود باشد؛ به خاطر همین است که عرضه را با تحویل ۲۰ روزه ثبت می کند تا در صورت وجود خریدار، اقدام به تهیه شمش و تولید حجم مورد نظر کنند.