اسپاد فولاد آسیا

قیمت آهن اسفنجی (DRI)​ – اسپاد فولاد آسیا

آهن اسفنجی

[rank_math_breadcrumb]

آهن اسفنجی که با نام آهن احیا شده مستقیم (DRI) هم شناخته می شود، محصول احیای مستقیم سنگ آهن در حالت جامد توسط مونوکسید کربن و هیدروژن حاصل از گاز طبیعی یا زغال سنگ است.
گلوله های سنگ آهن در واحد احیای مستقیم کوره شارژ شده و با گاز در دمای حدود 800 تا 870 درجه سانتیگراد به شکل اکسید آهن اصلاح می شوند. در انگلیسی، به احیای مستقیم سنگ آهن، Direct Reduced Iron میگویند که مخفف این ۳ کلمه، عبارت DRI می‌باشد.

آهن اسفنجی دارای عیار بالای آهن می‌باشد. یکی از دلایل رواج آهن اسفنجی، کمبود ضایعات آهن و افزایش قیمت آن و مشکلات زیست محیطی بود.

آهن اسفنجی - اسپاد فولاد آسیا

لیست قیمت آهن اسفنجی

آخرین به روز رسانی : 1403/01/29 ساعت ۱7:۰۰

کارخانه
مبدامقدار (تن)قیمت (تومان)
پاسارگادفارس100013,300
کویراردستان100013,500
میانهآذربایجان50014,350
بافقیزد50013,500

محاسبه قیمت محصول

کاربردهای آهن اسفنجی

تولید آهن خام و فولاد در کوره های القایی


می توان گفت استفاده از آهن اسفنجی در کوره های القایی 2 درصد، می تواند جایگزین ضایعات شود. اما کاربرد آن در کوره القایی نیازمند دانش فنی و تجربه است.

  • کارآمد در ریخته گری پیوسته فولاد

آهن اسفنجی تقریباً در تمام روش های تولید فولاد قابل استفاده است. بسیاری از کارخانه های کوچک و بزرگ فولاد کشور از این روش ها استفاده می کنند. ایران منابع طبیعی بیشتری برای بازیابی مستقیم آن در اختیار دارد.

  • جایگزین مناسب برای ضایعات

درصد بالایی از مواد اولیه مورد نیاز برای تامین مذاب فولاد را می توان از طریق آهن اسفنجی به جای ضایعات تامین کرد.

  • فولادسازی با مصرف سوخت کمتر

با آهن اسفنجی دیگر به کوره بلند سنتی نیازی نیست. DRI معمولاً با استفاده از کوره های قوس الکتریکی به فولاد تبدیل می شود تا از گرمای تولید شده آن استفاده شود.

  • کاهش هزینه  کارخانه های احیای مستقیم

    فرآیند احیای مستقیم برای غلبه بر مشکل کوره های بلند توسعه داده شده است. سرمایه‌گذاری اولیه و هزینه‌های عملیاتی کارخانه‌های احیای مستقیم کمتر از کارخانه‌های فولادی یکپارچه است و برای کشورهای در حال توسعه که ذخایر زغال‌سنگ کک‌سازی با عیار بالا محدود است، اما ضایعات فولاد به طور کلی برای بازیافت در دسترس است، مناسب‌تر است. کشورها از انواع این فرآیند استفاده می کنند.

آهن اسفنجی

بریکت چیست؟

بریکت همان آهن اسفنجی یا DRI میباشد. با این تفاوت که در زمان تولید، بصورت فشرده شکل میگیرد و از نظر نوع و دمای فرآیند تولید به ۳ نوع ذیل تولید میشود.

انواع بریکت

بریکت گرم آهن اسفنجی (HBI):
محصولی است که در فرآیند بریکـت سازی از آهن اسفنجی گرم (HDRI) و در دمای بیش از ۶۵۰ درجه سانتیگراد تولید می شود. این نوع بریکـت به حمل و نقل آسان و ایمن شناخته می شود.
بریکت نرمه آهن اسفنجی (CBI):
بریکت سرد از روش احیای مستقیم در دماهای پایین تولید میشود. این نوع بریکت تا حدی موجب اصلاح عیوب آهن اسفنجی میشود و میتوان در هنگام تولید به آن عناصر آلیاژی هم افزود.
بریکت سرد آهن اسفنجی (CBSI):
بریکت سرد آهن اسفنجی (cbsi) در خطوط فولادسازی در کوره های القایی و قوس الکتریکی به همراه ضایعات آهن مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل یکی از بهترین گزینه ها جهت جایگزینی با ضایعات آهن و کاهش هزینه های تولید است.

احیا مستقیم سنگ آهن 

در فرآیند احیای مستقیم از سنگ آهن گندله شده یا سنگ معدنی طبیعی استفاده می شود. فرآیندهای کاهش مستقیم را می توان تقریباً به دو دسته تقسیم کرد:

  • مبتنی بر گاز
  • زغال سنگ

در هر دو مورد هدف حذف اکسیژن موجود در اشکال مختلف سنگ آهن، به منظور تبدیل سنگ معدن به آهن فلزی است.

احیا سنگ آهن توسط گاز

این فرایند شامل آسیاب شدن سنگ آهن به صورت گندله و ورود آن به کوره به همراه متان است. پیش از ورود گاز متان به داخل کوره، این گاز درون رفورمرها تجزیه و تبدیل به H2 و CO می‌شود.

انواع روش احیا توسط زغال سنگ

  • Jindal
  • DRC
  • SL/RN

انواع روش احیا گازی

  • Purofer
  • میدرکس (Midrex)
  • اچ-وای-ال HYL

 

بزرگترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی در جهان

ایران عنوان برترین تولیدکننده آهن اسفنجی خاورمیانه و دومین تولیدکننده جهان را به خود اختصاص داده است. این در حالیست که هند نیز با تولید ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی کماکان در صدر جهان ایستاده است.

سوالات پرتکرار

بریکت آهن اسفنجی همان آهن اسفنجی است که در زمان تولید فشرده شده و دارای ماندگاری بیشتر می باشد
آهن اسفنجی بسته به نوع کیفیت تولید توسط تولید کنندگان از ۸۴ الی ۹۵ درصد آهن تشکیل شده است.
دانه های متخلخل آهن که از احیای گندله آهن بدست آمده و امروزه بهترین جایگزین ضایعات برای ذوب و تولید شمش، اسلب و … مواد حاصل از ریخته گری فولاد می باشد.