وزیر اقتصاد نوشت: دولت تا پایان برنامه هفتم، روش محاسبه نرخ خوراک گاز صنایع را به فرمول بازگرداند.
سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی نوشت: همانطور که هفته قبل خبررسانی شد و با هدف تقویت تولید و پیشبینیپذیری اقتصاد، دولت تا پایان برنامه هفتم، روش محاسبه نرخ خوراک گاز صنایع را به فرمول بازگرداند.
پیش از این خاندوزی گفته بود، در تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال دولت مکلف شده بود حدود ۲۷۵ هزار میلیارد تومان از محل فروش داخلی گاز، سوخت و خوراک و امثالهم کسب درآمد کند، اما دستیابی به این رقم نیازمند قیمتهایی شبیه مصوبهای بود که در انتهای خردادماه در هیات وزیران مصوب و ابلاغ شد.این مصوبه از دو جهت مورد ایراد هیات تطبیق مصوبات قرار گرفت. اول از جهت مُهر محرمانهای که به اشتباه بر روی این مصوبه درج شده بود و دوم از جهت زمان اجرا که به جای ابتدای فروردین از روز ابلاغ مصوبه یعنی پایان خرداد در نظر گرفته بود.
خاندوزی بیان کرده بود: هیات دولت نه تنها این دو ایراد هیات تطبیق را رفع کرد، بلکه با هدف این که در عمل نشان دهد هیات دولت مساله چشم انداز با ثبات و سودآوری صنایع را بیش از تامین بودجه خود در اولویت دارد، در مصوبه پیشین خود تجدید نظر کرد به این نحو که در مصوبه نهایی که به هیات تطبیق مصوبات مجلس ارسال خواهد شد نرخ خوراک بر اساس فرمولی که از سال ۹۴ تا یکسال قبل، تعیین میشد به همان فرمول و با محاسبه سقف قیمت گاز صادراتی ایران برگشت؛ و برای آنکه گام مهمتر پیشبینی پذیری آینده برداشته شود این مصوبه را تا پایان برنامه هفتم تمدید کردیم.
نرخ گاز واحدهای احیاء فولاد (تولیدکننده آهن اسفنجی)، سوخت گاز پتروشیمیها و پالایشگاهها، معادل ۶۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها تعیین شده است.
نرخ گاز واحدهای تولید فلزات از جمله کارخانجات فولادسازی ۴۵ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها تعیین شده است. نرخ گاز سیمانیها معادل ۱۵ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها خواهد بود و نرخ گاز سایر صنایع نیز معادل ۱۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها خواهد بود.
همچنین طبق مصوبه هیأت وزیران، واحدهای پتروشیمی تولیدکننده متانول از تخفیف ۵ درصدی برخوردار شدهاند و نرخ گاز آنها معادل ۹۵ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها خواهد بود.
متن کامل مصوبه هیأت وزیران در این خصوص را در تصویر زیر ببینید: