خدایار کریمنژاد، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو، درباره اهمیت توسعه صادرات فولاد و نقش آن در اقتصاد کشور گفت: صادرات، به ویژه صادرات غیرنفتی، نقشی حیاتی در رشد اقتصادی ایفا میکند. کشورهای توسعهیافته تجربه کردهاند که رشد اقتصادی پایدار، از استراتژیهای مبتنی بر توسعه صادرات و تولید محصولات صنعتی با ارزش افزوده بالا حاصل میشود.
کریمنژاد تاکید کرد که در کشورهای نفتی، بازار داخلی محدود است. این امر مانع رشد و توسعه صنایع میشود. به همین دلیل، برای دستیابی به رشد اقتصادی پایدار، تقویت صادرات غیرنفتی و توسعه صادرات فولاد باید در اولویت قرار گیرد.
کیوان جعفری طهرانی، فعال صنعت فولاد، در ادامه اظهار کرد: کاهش مصرف فولاد در داخل کشور به دلیل کاهش فعالیتهای عمرانی و ساختمانی، منجر به مازاد تولید در کل زنجیره فولاد شده است. بر همین اساس، باید تدابیر اساسی برای بازارسازی و همکاریهای جدید در تمامی بخشهای زنجیره فولاد، اعم از بخشهای بالادستی، میانی و پاییندستی، اتخاذ شود.
طهرانی پیشنهاد داد که برای توسعه صادرات فولاد، تشکلهای مربوطه و بازرگانانی که در این بازار فعال هستند، باید در قالب یک کنسرسیوم دور هم جمع شوند. او همچنین اشاره کرد که اگر مشکلاتی مانند کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان وجود نداشت، تولید فولاد در ایران به راحتی میتوانست از ۴۰ میلیون تن فراتر رود.
او تصریح کرد: قوانین صادراتی باید به گونهای باشند که علاوه بر ثبات، در جهت حمایت از توسعه صادرات فولاد تنظیم شوند. در سالهای اخیر، حتی در دوران کرونا، صادرات فولاد افزایش یافت. ایران توانست سهم قابل قبولی از بازار جهانی فولاد را کسب کند. اما مشکل اصلی این است که محدودیتهای داخلی، تاثیر بیشتری بر صادرات فولاد از تحریمهای خارجی گذاشتهاند.
منبع: ایمپاسکو