اولین نمایشگاه تخصصی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر اصفهان همزمان با سیزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق و اتوماسیون صنعتی با حضور مدیران و مسئولان استان اصفهان افتتاح شد.
در ادامه همایش چالش‌های صنعت برق، رسول موسی رضایی، دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به خسارت وارده به صنایع بر اثر قطعی برق، توضیح داد: امروزه فعالان در حوزه صنایع، ارتش فعالان اقتصادی کشور را تشکیل می‌دهند و گروه‌های جنگنده در حوزه اقتصادی هستند. با این حال صنایع و اصناف ما مشکلات و محدودیت‌های بی‌شماری را در تابستان سال جاری تجربه کردند که نتیجه آن خسارت بیش از یک میلیارد دلاری صنعت در تابستانی که گذشت، بود. این رقم به جز احتساب خسارت مجتمع‌های بزرگ مانند فولاد مبارکه است. در نتیجه باید فکر جدی به حال برق صنایع شود زیرا دائما نمی‌توان برق صنایع را قطع کرد و فاجعه برای کشور و لطمه بزرگی به اقتصاد ملی وارد می‌شود.

دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر و استفاده از سیستم‌های مدرن در کارخانه‌ها را راه‌حلی برای غلبه بر محدودیت انرژی صنایع دانست و گفت: توسعه نیروگاه‌ها و زیرساخت‌های انرژی‌ تجدیدپذیر مسئله مهمی است که باید به آن توجه جدی کرد. همچنین باید سیستم‌های مدرن برای مدیریت مصرف انرژی در صنایع و کارخانجات نصب شود. درمجموع اگر مشکلات حوزه انرژی برطرف نگردد، برای صنایع سال ۱۴۰۳ دشوارتر از ۱۴۰۲ خواهد بود. براساس توضیحات احمدرضا صافی، دبیر سندیکای برق اصفهان، درصورت تداوم شرایط فعلی، صنایع در زمستان نیز باید منتظر خاموشی‌ها باشند. صافی دراین رابطه توضیح داد: برگزاری این نمایشگاه اتفاق مبارکی است زیرا نورآوری‌ها دیده می‌شود. نجات صنعت برق در حوزه وزارت نیرو امکان پذیر نیست و فراتر از حوزه وزارت نیرو باید رسیدگی شود. هر سال حدود ده درصد تولید گاز کاهش می‌یابد، از طرفی اکنون بالغ بر ۲۰۰ شاخص برای کیفیت برق داریم و خاموشی‌ها سبب کاهش شاخص کیفیت برق در کشور می‌شود و نتیجه آن ورود خسارت به صنایع است.

مهدی مسائلی، دبیر سندیکای برق ایران نیز معتقد است صنعت برق برای رفع مشکلات پیش‌رو نیازمند سرمایه‌گذاری در مقیاس میلیارد دلاری است. دبیر سندیکای برق ایران در همایش چالش‌های صنعت برق اظهار کرد: بالغ بر ۸۴ درصد برق کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود. بررسی عملکرد و مصارف برق نشان می‌دهد درطول این سال‌ها به گونه‌ای عمل نشده که کسری برق کشور جبران شود. قطعی برق باید جزئی از برنامه‌های بخش خصوصی نوشته شود.

مسائلی اضافه کرد: درحقیقت بخش خصوصی ما به خوبی شرایط خود را حفظ کرده است و به اصطلاح ماهی‌ها در خاک هم شنا می‌کنند. بخش خصوصی نشان داده در برابر تمامی ناملایمات و محدودیت‌ها مقاومت خوبی دارد و امروز شرکت‌های فولادی تنها امید بخش خصوصی برای صنعت برق هستند. در این راستا باید از شرکت فولاد مبارکه جهت حرکت به سمت احداث نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر تشکر و قدردانی کرد.

در انتهای همایش چالش‌های صنعت برق، محمد لطیفی، معاون پژوهشی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: تامین انرژی تجدیدپذیر فقط یک قطعه پازل است و باید پایداری و تاب‌آوری نیز مورد توجه قرار گیرد. من معتقدم دولت باید مسئولیت خود را در حوزه برق به بخش خصوصی واگذار کند تا صنایع در تامین برق وابسته به دولت نباشد.