به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، از جمله صنایع بزرگی که در ایران بیشترین میزان مصرف انرژی و در عین حال بیشترین میزان تولید دی‌اکسید کربن را دارند، باید به صنایع فولادی اشاره کرد؛ صنایعی که با مصرف ۶۶۰تن معادل نفت خام به ازای هر تن فولاد، ایران را از این حیث به دومین کشور پرمصرف دنیا تبدیل کرده‌اند و از بسیاری از کشور‌‌‌های جهان مانند ترکیه، ایتالیا و مکزیک چند برابر انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.

کیومرث سهیلی، عضو هیات‌علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، در مقاله‌‌‌ای با عنوان «بررسی تاثیر افزایش راندمان و بهبود تکنولوژی صنایع فولادی ایران بر آلاینده‌‌‌های زیست‌محیطی» نوشت: ۳۱‌درصد کل انرژی کشور توسط صنایع فولادی مصرف می‌شود و این در حالی است که متخصصان عقیده دارند در صورت ارتقای سطح فناوری تولید در صنایع آهن و فولاد کشور و حرکت به سمت تولید فولاد سبز، امکان کاهش میزان مصرف انرژی این صنایع تا ۴۵‌درصد وجود دارد.

در خصوص مصرف زیاد انرژی در صنایع فولادی ایران پیش‌تر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، نوشته بود: در زنجیره تولید فولاد برای هر تن کنسانتره بین ۲۲ تا ۴۰کیلووات ساعت، برای هر تن گندله بین ۲۶ تا ۵۵کیلووات ساعت، برای هر تن آهن اسفنجی بین ۱۱۰ تا ۱۳۰کیلووات ساعت و برای هر تن فولاد ۷۰۰ تا ۹۰۰کیلووات ساعت برق مصرف می‌شود. این در حالی است که استاندارد مصرف برق برای تولید هر تن فولاد حدود ۴۵۰کیلووات ساعت است و این در حالی است که در ایران برای تولید هر تن فولاد دوبرابر استاندارد جهانی برق مصرف می‌‌‌کنیم.

مصرف زیاد انرژی در صنایع فولادی ایران برای تولید محصول در حالی است که در بسیاری از کشور‌‌‌های جهان مانند کشور‌‌‌هایی اروپایی، صنایع فولادی با مصرف انرژی به مراتب کمتری اقدام به تولید محصول می‌کنند و در سال‌های اخیر نیز به‌واسطه ایجاد بحران انرژی اقدامات ویژه‌‌‌تری را برای افزایش بازدهی تولید و کاهش مصرف انرژی در دستور کار قرار داده‌اند.

صنایع فولادی ایران نیز می‌‌‌توانند با حرکت در مسیر تولید فولاد سبز، فناوری‌‌‌های نسل چهارم صنعت و صرفه‌جویی انرژی ضمن کاهش میزان مصرف انرژی، میزان تولید خود را به شکل قابل‌توجهی افزایش دهند.