علیرضا کاویانمهر در گفتگویی در رابطه با وضعیت عرضههای محصولات فولادی در بورس کالا اظهارداشت: با توجه به شرایط فعلی در اقتصاد کشور، میتوان گفت برای تولیدکنندگان این حوزه، فروش داخلی مقرون بهصرفهتر خواهد بود. در نقطه مقابل، تاجرانی که اقدام به خرید محصولات میلگرد از بورس کالا میکنند، به دلیل اینکه میتوانند در قبال تعهدات ارزی خود کالا وارد کرده و آن را به نرخ دلار آزاد بفروشند، صادرات برای آنها سودآوری خوبی خواهد داشت. دولت باید نرخ دلار نیمایی را با قیمت بازار آزاد برابر کند تا تولیدکنندگان بتوانند مازاد تولید خود را صادر کنند. در غیر این صورت، تولیدکنندگان فقط تا سقف ارز مورد نیاز خود اقدام به صادرات کرده و ادامه کار صادرات را به تجار واگذار خواهند کرد.
فرمول قیمت گذاری فولاد و تغییرات آن باعث سرگردانی تولیدکننده و خریدار شده است!
این تحلیلگر فولادی با اشاره به تغییر پی در پی فرمول قیمتگذاری فولاد در بورس کالا، گفت: ناهماهنگی بین وزارت صمت، ستاد تنظیم بازار، سران قوا، سازمان بورس و همچنین تعلل در تصویب طرحهای موثر در تعدیل بازار، باعث سرگردانی تولیدکننده و خریدار در این حوزه شده است. به نظر میرسد رکود در بازار مقاطع فولادی، تحت تاثیر فاکتورهایی بوده که به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتوانند از دلایل ایجاد رکود اقتصادی در این صنعت باشند. برای باز شدن گره کور این حوزه، به مجموعهای از طرحها و مصوبههای کاربردی نیاز داریم تا خودکفایی و ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه داشته باشد.
در هفتهی گذشته فرمول قیمت گذاری فولاد توسط وزارت صنعت معدن و تجارت ابلاغ شده است و دارای تغییراتی بوده که توجه فعالان این حوزه را به همراه داشته است. براساس شنیدهها احتمال دارد که طی دو هفته آینده اعمال فرمول دامنه منفی ۵ درصد حذف شود و از ابتدای ماه آتی فرمول جدیدی برای قیمتگذاری محصولات بورسی تعریف شود. تا پایان ماه فروردین روند اصلاح قیمتها ادامه خواهد داشت اما به نظر میرسد با توجه به افزایش هزینههای تولید، از کاهش بیشتر قیمت آهن آلات جلوگیری خواهد شد.