در نشست خبری بهرام شکوری، رئیس انجمن سنگ ایران، در مورد وضعیت ذخایر سنگ آهن ایران و چالشهای پیش روی صنعت سنگ توضیحاتی ارائه شد.
شکوری اعلام کرد که اگر تا سال ۱۴۰۴ هیچ اکتشافی در حوزه سنگ آهن انجام نشود، ایران تنها بهاندازه ۱۹ سال ذخیره سنگ آهن دارد. اما درصورتیکه اکتشافات توسعه یابد، این رقم به ۲۵ تا ۳۰ سال افزایش مییابد. وی همچنین درباره تعطیلی معادن افزود که درحالحاضر ۷۷۰۰ معدن در کشور تعطیل است که ۲۵ درصد از آنها مربوط به بخش سنگ میشود.
صادرات سنگ ایران: ظرفیتها و چالشهای پیش رو
رئیس انجمن سنگ ایران در ادامه به اهمیت افزایش صادرات سنگ تأکید کرد. بهگفته وی، ظرفیت صادرات در این صنعت به خوبی وجود دارد، اما تنها ۷ درصد از تولید سال گذشته، معادل ۴ میلیون دلار، صادر شده است. شکوری اشاره میکند که با توجه به تحریمها و مشکلات ارتباطی با کشورهای خارجی، اکنون که ارتباط با کشورهای همسایه تسهیل شده، باید از ظرفیتهای موجود برای افزایش صادرات بهره برد. وی هشدار داد که اگر نگاه صنعت سنگ ایران صادراتمحور نباشد، صنعت سنگ کشور محکوم به فنا خواهد بود.
شکوری همچنین درباره وضعیت ذخایر سنگ آهن ایران توضیح میدهد که این کشور ۳.۲ میلیارد تن ذخیره سنگ ساختمانی دارد. اما در بهترین حالت فقط ۱۵ میلیون تن تولید میکند. وی معتقد است که با نوسازی ماشینآلات، میتوان تولید صادراتی را گسترش داد و به هدف پنج میلیارد دلار ارزآوری از صادرات سنگ دست یافت.
تهدیدات عوارض صادراتی برای صنعت سنگ
وی همچنین به وضع عوارض صادراتی اشاره کرد که بهگفته او، به نوعی تنبیه برای تولیدکنندگان محصولات معدنی است . این موضوع میتواند بر روند صادرات تاثیر منفی بگذارد. شکوری تأکید میکند که اگر صنعت سنگ ایران به سمت صادرات حرکت نکند، ممکن است در آینده تقاضای داخلی هم برای آن کاهش یابد؛ چراکه برای سنگ در ساختمان جایگزینهای زیادی وجود دارد.
این تحلیلها نشان میدهند که صنعت سنگ ایران با چالشهای زیادی روبرو است؛ اما در عین حال پتانسیلهای زیادی برای رشد صادرات و ارزآوری دارد که باید به درستی از آنها استفاده شود.
منبع: خبرگزاری مهر