پس از تصویب دو روز تعطیلی در هفته توسط نمایندگان مجلس، فعالان و کارشناسان اقتصادی روی این پیشنهاد قبلی خود پافشاری کردند که روزهای جمعه و شنبه به عنوان روزهای تعطیل، تعیین شود.
با انتخاب دو روز پنجشنبه و جمعه به عنوان روزهای تعطیل هفته، این ناهماهنگی بین بازار ایران با دیگر کشورها، موجب قطعی ارتباط برای روزهای پنجشنبه، جمعه، شنبه و یکشنبه میشود. در این رابطه رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران، گفت: با این رویه، 4 روز را برای ارتباط با شرکای خارجی از دست خواهیم داد و این سیاست غلط خسارات زیادی به صادرات و واردات ما وارد خواهد کرد.
بهرام شکوری افزود: بسیاری از کشورها حتی کشورهای مسلمانی مثل ترکیه و آذربایجان، شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و این امر منافاتی با مناسک عبادی روز جمعه نیز ندارد. ما میبینیم که در این کشورهای مسلمان نماز جمعه برگزار میشود و مردم هم شرکت میکنند. کشورهای دیگر مثل قطر و عمان نیز جمعه و شنبه را تعطیل هستند که در نتیجه ارتباطشان با دنیا دو روز قطع است.
او با اشاره به اظهار نظر معاون پارلمانی رئیسجمهور مبنی بر اینکه در هر جایی و هر زمانی میتوان با کشورهای دیگر ارتباط داشت، بیان کرد: حتی اگر فرض کنیم که این اظهار نظر درست است باز هم برای این موضوع ما نیاز به زیرساختهای ارتباطی داریم. وقتی اپلیکیشنهای شناختهشده دنیا در کشور ما فیلتر است و یا سرعت اینترنت تا حد قطعی کاهش پیدا میکند، چطور میتوان درباره ارتباط با کشورهای دنیا از طریق شبکههای اجتماعی داخلی مثل «بله» سخن گفت.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران، افزود: با همه این مشکلات اتفاقاً ما سعی کردیم ارتباط خود را با شرکای خارجیمان در بستر شبکههای اجتماعی حفظ کنیم. در موارد زیادی نیاز است که مستنداتی را بفرستیم و گزارشهایی را دریافت کنیم که حتی اگر به صورت مجازی انجام شود باز هم آنها در روزهای تعطیل پاسخگو نیستند.
شکوری بیان کرد: در حال حاضر روابط بانکی ما با دنیا قطع است اما اگر این روابط برقرار شود، در این صورت آنها روز پنجشنبه و یا جمعه منتظر هستند برای طرفهای خود در ایران آل سی باز کنند و یا حواله پولی ارسال کنند، اما با بسته بودن بانکهای ما چنین امکانی وجود نخواهد داشت.
او اینکه بسیاری از مجوزهایی که برای صادرات محصول نیاز است در روزهای تعطیل صادر نمیشوند، تأکید کرد: با این رویه، 4 روز را برای توسعه صادرات از دست خواهیم داد و این سیاست غلط خسارات زیادی به صادرات و واردات ما وارد خواهد کرد.